Leven vanuit Vreugde

Praktijk voor psychosociale therapie en dromenwerk


Relatietherapie

Voor meer informatie, o.a. over onze relatieweekenden, zie www.eft-nuenen.nl

Voor wie?

Misschien herken je jezelf of je partner in één van deze uitdrukkingen:

Wanneer je vast loopt in je relatie kan therapie helpen, bijvoorbeeld om meer helderheid in de situatie te krijgen, vastgelopen patronen te ontwarren en werkelijk tegen elkaar uit te spreken wat je voelt. En te helen wat er aan pijn is opgelopen binnen je relatie en in het verleden.

Werkwijze

Relatietherapie wordt binnen de praktijk gegeven door Eveline Mientjes en Hans van Nuland (zie de pagina Contact). We geven relatietherapie op basis van de door Sue Johnson ontwikkelde methode Emotionally Focused Therapy (EFT). Omdat we deze methode als partners zelf doorlopen hebben, geven we er de voorkeur aan om de sessies samen te geven. Voor paren is het vaak prettig als de therapie gegeven wordt door een man en een vrouw. Het is echter ook mogelijk om relatiesessies bij één van ons te doen.

Wat houdt EFT in?

Wat is Emotionally Focused Therapy - EFT?

EFT is een vorm van therapie die zich richt op emoties als drijvende kracht in ons leven. Vooral voor paren is deze vorm van behandeling inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. In een EFT-traject wordt niet alleen gekeken naar de communicatie- en gedragspatronen tussen partners maar vooral ook naar hoe de onderlinge verbinding en bereikbaarheid er uit ziet.

EFT richt zich op het stoppen van de negatieve interacties tussen partners en het smeden en versterken van de emotionele band tussen partners. Dit gebeurt door de sleutelmomenten in de relatie op te sporen en er dieper in te kijken. Doel is te komen tot een volwassen liefdevolle relatie: openstaan en ontvankelijk zijn voor elkaar, op elkaar afgestemd zijn. De EFT-therapeut helpt een paar met relatieproblemen om de problematische manier waarop zij de relatie vormgeven om te vormen tot een veiliger hechting, die beide partners voedt en sterker maakt.

Lees verder...