Leven vanuit Vreugde

Praktijk voor psychosociale therapie en dromenwerk


Wie ben ik?

Ik ben Eveline Mientjes, geboren in 1964. Ongeveer 20 jaar geleden heeft een crisis in mijn leven de grote zoektocht naar wie ik ben in gang gezet en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor. In de diepte van het zelfonderzoek vond ik mezelf terug en ook het verlangen om de diepte van het leven met anderen te delen en er mijn werk van te maken. Ik krijg vaak te horen dat ik werk met grote betrokkenheid, een warm hart en met helder inzicht. Ik voel vooral de liefde voor het lijden van de mens. Ik weet dat er grote vreugde ligt onder alle pijn, vandaar de naam van mijn praktijk: Leven vanuit vreugde

Ik heb een HBO Communicatie-opleiding gedaan en daarna de opleiding tot Transpersoonlijk therapeut gevolgd bij het Boswijk Instituut. Deze opleiding combineert (Gestalt)psychotherapie met mindfulness. Ik volgde ook de jaartraining vrije (stem) expressie bij Erica Nap. Ik heb 8 jaar de vijf ritmes gedanst en ook 3 jaar Biodanza gedaan. Daarnaast heb ik workshops gevolgd op het gebied van Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie). Verder laat ik mij inspireren door het Boeddhisme en non-dualiteit.

Ik geef sinds 15 jaar individuele therapie, relatietherapie en groepstherapie. Ik werk bij het Boswijk instituut als groepstherapeut, supervisor en opleider voor therapeuten.  

Opleiding en registraties:

Ik ben bij het Boswijk Instituut opgeleid tot transpersoonlijk therapeut. Ik ben gecertifieerd, geregistreerd en opgenomen in het register van het CRKBO en in bezit van een licentie van het RBCZ, licentienummer 204321R. Verder ben ik lid van de beroepsvereniging NFG, registratienummer 8806. Mijn KvK-nummer is:17178432. AGB-Code zorgverlener: 90047432, AGB-Code praktijk: 90065586.

Kosten en vergoedingen:

De kosten van een sessie zijn afhankelijk van de afspraken over de duur van een sessie, en of het individuele therapie, relatietherapie, supervisie of (werk)coaching is.

De individuele therapie valt bij de verzekering onder psychosociale therapie. Of ook wel alternatieve of complementaire hulp genoemd. Psychosociale therapie wordt, afhankelijk van je aanvullende verzekering, vaak deels vergoed.

Belangrijk is dat je zelf goed bij je verzekering nagaat wat er wel of niet vergoed wordt.

Op ZorgWijzer.nl staat een overzichtspagina met vergoedingen voor Psychosociale therapie per zorgverzekeraar. Op de website van de NFG vind je ook een overzicht van vergoedingen per verzekeraar.

Relatietherapie, supervisie en coaching worden nooit vergoed door een zorgverzekeraar.